Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářské závody PAMĚTNÍK 2020

30. 8. 2020

 Rybářské závody   PAMĚTNÍK  2020

 

Startovní listina :

  1. CT  Ufo  -  Petr Vondruška

  2. CT  Dino  -  Martin Špinka

  3. CT  Napoleons  -  Jan Tichý

  4. CT  Kocovina  -  Radek Sejkora

  5. CT  Mustangové  -  Luboš Mejtský

  6. CT  Jen počkej  -  Václav Hovorka

  7. CT  Sucháči

  8. CT  Dopiju a jdu  -  Tomáš Homola

  9. CT  Krmiva Kratonohy  -  Ondřej Bárta

10. CT  Dorka ufo fishing  -  Michal Andrašovský

11. CT  Bez háčku  -  Jakub Vrzáň

12 . CT  Kapříci  -  Martin Šťastný

13. CT  Czech Boilies  

14. CT  Ananas team  -  Jan Franc

15. CT   Kamur  -  Milan Kopecký, Lukáš Zich

16. CT   Běličky  -  David Král

17. CT   Český partikl  -   Aleš Slavíček

Propozice

- Termín konání závodu: 11.9.2020 od 6:00 do 13.9.2020 do 10:00 hodin

- Místo konání: Písník Pamětník

- Startovné:  6.000,- Kč za 2 členný team, v ceně startovného

   jsou započítány povolenky pro daný revír – Písník Pamětník  08 451 100

- Počet týmů:  17, Lov: nonstop 24 hod – celková doba lovu 52 hodin

Časový rozvrh závodu:

1) 10.9.2020 v době od 14:00 hod do 16:00 hod, sraz účastníků v prostoru

vodácké klubovny na písníku Pamětník - registrace teamu, seznámení s pravidly závodu

2) 16:00 hod až 17:00 hod : losování lovných míst

3) 17:00 – 19:00 hod. - přejezd na vylosovaná místa a jejich příprava

4) od 19:00 hod.  - kulturní program, občerstvení

5) 11.9.2020 v 6:00 hod. - začátek závodu

6) 13.9.2020 v 10:00 hod. - konec závodu a v 12:00 hod. - vyhlášení výsledků

Losování lovných míst:

Písník Pamětník, bude rozdělen do 17-ti lovných míst. Losování proběhne 10.9.2020 v době od 16:00 do 17:00 hodin a to ve dvou kolech, nejprve se losuje pořadí losování o lovné místo a následně se losuje lovné místo.    První losování o pořadí, bude provedeno dle došlých přihlášek do závodu. Losování pořadí o lovné místa určí první los, kdy se budou losovat lovná místa dle pořadí předchozího losování. Po vylosování lovného místa se závodící mohou přemístit na vylosované místo, kde si připraví zázemí a místo k lovu.  Do zahájení závodu tedy     do 6:00 hod. dne 11.9.2020 se zakazuje krmení lovného místa.

Výkon rybářského práva a povinné vybavení:

Loví se na 4 pruty/team, na položenou vlasovou metodou. Každý prut smí být opatřen pouze jedním návazcem s jednoháčkem s protihrotem nebo bez protihrotu. Při lovu na položenou musí být použito únikové montáže, tzn.: když dojde k utržení ryby, musí v rybě zůstat zaseknutý pouze háček s návazcem , nikoliv zátěž. Za nástrahu smí být použito pouze boilie, pelety - včetně všech jejich umělých napodobenin pro nadlehčení nástrahy a obalovačka. Za návnadu nesmí být použito zrn obilovin, hrách, cizrna, boby, fazole, kukuřice nebo jejich umělé napodobeniny, a dále nesmí být použita řepka, lněné, konopné semínko a tygří ořech a method mixy.

Výslovně je zakázáno použití spirál, krmítek apodobných nevhodných systémů. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou návnadu, nástrahu i montáž, dále si pořadatel závodu vymezuje právo, kdykoliv v průběhu závodu kontrolu nástrah, návnad a to i těch, které jsou umístěny        v okolí zázemí lovících a dále ve vozidlech závodících, kdy závodící je povinen požadované věci předložit. Při zjištění porušení těchto pravidel, bude celý team diskvalifikován - bez náhrady.

Loví se pouze ve vyznačeném sektoru na břehu písníku, kolmo před lovným místem na břehu, pokud se závodící teamy nedohodnou jinak a nedojde tím k omezení dalších lovících. Zavážení návnady lodí je zakázáno !!! Zákaz krmení raketou a spombou !!! Vnadit je povoleno pouze ze břehu a to kobrou a prakem !!! Dopravovat nástrahu a návnadu (PVA) k lovnému místu prutem je povoleno !!! Lov ryb probíhá NON-STOP za podmínek stanovených propozicemi závodu v souladu s rozhodnutím Mze. a Rybářským řádem pro daný revír. Loví se stylem chyť a pusť. Každý team je povinen mít odháčkovací komerčně vyráběnou podložku pod ryby velikosti alespoň 50x100cm a podběrák s rameny min. 80 cm. U nastražených prutů musí být přítomen minimálně jeden člen teamu, v případě nepřítomnosti obou musí být všechny udice z vody vytaženy.

- Každý ze závodníků bude mít v průběhu závodu platný Rybářský lístek, který předloží ke kontrole při registraci do závodu.

- Lovné místo na břehu, musí byt v noci osvětleno bílým neoslňujícím světlem.

- Závodníci jsou povinni během konání závodů a po jeho ukončení dbát čistoty a pořádku na svém lovném místě a jeho okolí.

- Zákaz používání loděk, bójek ( i tyčových ) a echolotů

Bodování ulovených ryb :

Bodován - vážen, bude pouze kapr a amur od 4 kilogramů váhy (včetně) chycený za tlamku (1 kg – 1 bod/ dvě desetinná místa). Regulérní vážení uloveného kapra nebo amura, provádí pouze rozhodčí, který bodovanou rybu zapíše do sumáře úlovků teamu a vlastnoručně podepíše, lovící podepisuje zapsání do sumáře rozhodčího. Rozhodčí se na místo přivolá mobilním telefonem (čísla budou předána při losování). V případě delší nepřítomnosti rozhodčího (vážení u jiných teamů – přeprava na místo) se ulovená ryba na přechodnou dobu výjimečně zasakuje do EKO saků – ne do síťových vezírů. Do celkového hodnocení a umístění se započítává součet bodů ulovených 5-ti nejtěžších kaprů nebo amurů za team a zároveň nejtěžší kapr nebo amur ulovený jednotlivcem. Do bodovaných ryb se započítává i kapr a amur, který byl zaseknut před koncem závodu a byl úspěšně zdolán po konci závodu.

Přestupky :

Nešetrná manipulace s rybou, nevhodné verbální, nebo fyzické obtěžování organizátorů nebo ostatních lovících, neuposlechnutí pokynů pořadatele - rozhodčího. Použití nedovolených nástrah a návnad nebo jejich zjištění v přítomnosti závodního teamu. Další porušení rybářského řádu platného pro revír na kterém je pořádán závod.

Tresty:

Napomenutí, odebrání bodů, diskvalifikace soutěžního tymu. Jakýkoliv náznak, který bude v rozporu s fair play bude potrestán okamžitou diskvalifikací bez náhrady !

Vznesení protestu:

V případě podezření z porušení pravidel závodu, je právem každého účastníka, vznést bezodkladně k hlavnímu pořadateli závodu protest. Pro protest je obligatorně stanovena písemná forma a podací poplatek 1.000,-Kč. V případě uznání protestu se poplatek vrací, v případě neuznání propadá ve prospěch pořadatele. O vzneseném protestu a jeho oprávněnosti rozhoduje realizační team závodu s předsedou dozorčí komise MO ČRS Chlumec nad Cidlinou.

                  Ceny pro vítěze:

KAŽDÝ TEAM OBDRŽÍ CENU !!!!!

1. místo:  poháry + věcné ceny

2. místo:  poháry + věcné ceny

3. místo:  poháry + věcné ceny

Nejtěžší ryba závodu:  pohár + věcná cena

4. místo:  věcné ceny

5. místo:  věcné ceny

6. místo:  věcné ceny

7. místo:  věcné ceny

8. místo:  věcné ceny

Nejlehčí bodovaná ryba závodu:  věcná cena

9. místo  -  17. místo:  věcné ceny

Doplňující denní soutěže o věcné ceny !!!

                                Dodatek:

Případné změny v propozicích závodu, cenách a pravidlech, jsou do doby před zahájením závodu ze strany pořadatele možné, se změnami v propozicích musí být závodící před zahájením samotného závodu prokazatelně seznámeni a to zasláním emailu se změnou propozic, nebo osobně před zahájením závodu.

Pořadatelé, rozhodčí a každý člen soutěžního týmu jsou povinni se řídit tímto „Řádem závodů", dodržovat ho včetně dalších právních norem (občanský zákon, trestní, vodní zákon, z. o ochraně přírody a krajiny, rybářský řád atd.). Výjimky ze z.č. 99/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky stanovené tímto řádem jsou na návrh uživatele revíru schváleny Mze, kdy se vychází z udělené výjimky.

Pořadatel závodů si vyhrazuje právo na změnu řádu závodů, přijetí nezbytně nutných opatření po celou dobu závodů, pokud by byla ohrožena bezpečnost závodníků nebo došlo k okolnostem, které by mohly narušit regulérnost závodů. Za závazné se též považují pokyny pořadatele po celou dobu závodů, které budou ze strany pořadatele včasně oznámeny závodícím teamům a jednotlivé teamy s nimi budou osobně nebo písemně seznámeny.

Všichni soutěžící se závodů účastní na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá majetková škoda nebo újma na zdraví nebude účastníkům závodu pořadatelem závodů hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost.

Všichni účastníci jsou povinni dle propozic, zabezpečit si na vlastní náklady takové ochranné pomůcky, které omezí možnost úrazů či utonutí.

 

Případně  informace  na  tel. čísle  :  737253604